27 Eylül 2012 Perşembe

Site oluşturma

parça kontörkontör satışkontör bayilikparça kontörturkcell bayilikvodafone bayilikavea bayilik turkcell kontörvodafone kontöravea kontörkontür satışparça kontör

web sitesi nasıl oluşturulur. profesyonel tasrım ile web sitesi sahibi olmak
Web sitelerini internet üzerindeki iletişim panosu olarak tanımlayabiliriz. Gün geçtikçe rakipleri olan radyo ve televizyon gibi iletişim kanalları karşısında daha güçlenen ve daha yaygınlaşan internet medyası, en önemli iletişim kaynağıdır. Web siteleri’de kişilerin, şirketlerin, kurumların kitlelere ulaşması açısından vizyonlarını oluşturmaktadır. Web sitelerinin oluşturulması artık çok daha kolay ve daha kısa sürelerde olabilmektedir. Çeşitli programlar ile kendi web sitenizi, kendiniz oluşturabilirsiniz. Veya çok küçük meblağlara hazır ve profesyonel web sitesi sahibi olabilirsiniz. Bunlarla ilgili detayları diğer paragraflarda bulabilirsiniz. Web siteleri HTML, PHP, ASP gibi programlama dilleri kullanılarak oluşturulmaktadır. Bu kodlama dilleri ile site oluşturma işlemi başlamış olur. Sitenin iskeleti bu programlama dilleri kullanılarak yapılandırılır. Bunun yanında site ismi - adresi yani domain, hosting barındırma, tasarım ve içerik olmak üzere web sitesi kurmanın belli ana öğeleri bulunmaktadır. Yazının devamında bunları kısaca açıklayacağım. Özellikle günümüzde artık bütün firmalar bir web sitesine ihtiyaç duymaktadırlar. Ürünlerinin tüketicilerine daha kolay tanıtmak ve pazarlayabilmenin kolay yolu olan interneti yaygın bir şekilde kullanmaya başlamışlardır. Aynı zamanda yeni Türk ticaret kanununa göreticari faaliyette bulunan bütün şirketlerin, firmaların, işletmelerin 2013 yılına kadar bir web sitesine sahip olması gerektiği kanunen yasal zorunluluk halini almıştır. Gerekli site oluşturmayan firmalara yüksek miktarlarda parasal cezanın yanı sıra hapis cezası dahi kanunda ön görülmektedir. 



Web sitelerini oluşturmak için kullanılan program dilleri ile oluşturulan siteler. Domain ve hosting hizmeti alınarak kullanılmaktadır. Bu terimlerin neler olduğunu kısaca açıklayalım


Domain: Sitemizin adresi, alan adı olarakta tanımlanabiliriz bu kavaramı sitemizin internette ki adı olan domain seçilirken dikkatli davranılması gerekmektedir. Çünkü insanlar bu ismi girerek sitenize ulaşabilmektedir. Bir site oluşturulur iken öncelikle sitenize bir isim bularak işe başlanmalıdır. Daha sonra sitenin uzantısın olacak olan ve ülkelere göre değişiklik gösteren com, com.tr, net, org, co gibi uzantılar belirlenerek site adresi oluşturulmuş olur. com, com.tr gibi uzantılar daha çok ticari amaçlı web siteleri için, net uzantılı domainler kişisel sayfalarda, org uzantılı domainler bir topluluk ve organizasyon ile ilgili siteler için kullanılmaktadır. Edu uzantılı domainler akademik (üniversitelerin kullandığı domainlerdir.), gov uzantılı domainler ise resmi kurumların web siteleri için kullanılan uzantılardır. Bu alanda hizmet veren şirketlerden bu alan adları bir ücret karşlığında alınabilmektedir. Bir daha vurgulamak isterim ki sitenizin adresini oluştururken web sitenizin amacına ve hitap edeceği alana yönelik alan adları sizin sitenizin arama motorlarında daha kolay bulunmasını sağlayacaktır.

site kurma klavuzu ile sizde bir kaç kolay adımda site sahibi olacaksınız

Hosting (Barındırma): web siteniz ile ilgili bilgilerin sitenize girdiğiniz içeriğin yani resimlerin, yazıların, videoların bir yerde depolanması gerekmektedir. Bunun için çok çeşitli host firmalarını kullanabilirsiniz. Bu depolama işlevini yerine getirenhost firmaları belli limitlerde depolama hizmetlerine karşı çeşitli ücretler uygulamaktadır. Bir çok host firması onlardan alacağınız barındırma hizmetine binayen domaini ve çok sayıda mail adresi oluşturma imkanını ücretsiz bir şekilde sizlere sunabilmektedir.

Tasarım: bir site için en önemli unsurlardan biriside tasarımdır. İnternet kullanıcılarının web sitenize girdiğinde ilk izlenimlerini sitenin tasarımı oluşturmaktadır. Göze hoş gelen renk uyumunun olduğu her sekmenin yerli yerinde olduğu siteler oluşturmak gerekmektedir. Tabii bunun oluşturulabilmesi yani tasarımın yapılabilmesi bilgi ve tecrübe gerektirmektedir. Bunun için hazır şablonların kullanılması daha kolay olmaktadır.

İçerik: Bir site oluşturulurken bence en önemli unsur içeriktir. Sitenizin oluşturulma amacına göre içeriklerde farklılık gösterebilmektedir. Örneğin kişisel bir site ile kurumsal bir sitenin içeriği birbirinden farklılıklar göstermektedirler. İçerik kavramını açacak olursak web sitemizde anlatmak, aktarmak istediğimiz bilginin, fikrin karşı tarafa verilebilmesi için oluşturulan yazıların, resimlerin, videoların, bağlantıların tümünü içerik olarak tanımlayabiliriz. İnterneti kullanan kişilerin ihtiyaçlarına göreve ne aradıklarına göre, şekillenmesi gereken içerik hazırlanırken çok ihtimam gösterilmesi gerekmektedir. İnternet kullanıcılarının büyük çoğunluğu web sayfalarına arama motorlarını kullanarak ulaşmaktadır. Google başta olmak üzere yahoo, bing, yandex gibi arama motorlarını kullanarak ihtiyaç duyduğu, merek ettiği bir konu hakkında bilgi edinmek, ihtiyacını gidermek için arama yaparlar ve o konu ile alakalı web siteleri karşısında listelenir. Bu listede en ön sıralarda ilk sayfada olabilmek oldukça önemlidir. Bunu sağlayabilmek içinde içeriğin özenle hazırlanmış olması gerekmektedir.

Sitenin tanıtımı: Web sitenizin oluşturduğunuzu varsayarsak bundan sonraki en önemli aşama sitenizin tanınırlığını, ulaşılabilirliğini artırmaktır. Bunun için çok çeşitli yollar bulunmaktadır. Öncelikle sitenizi kaliteli toplislere eklemeniz iyi olacaktır. Bu toplistlerde kategorize edilerek sıralanan siteler internet kullanıcıları tarafından kolayca bulunabilinmesi için dizayn edilmiştir. Çeşitli forumlarda, sosyal medya araçlarında örneğin facebook, twitter gibi platformlarda sitenizi tanıtabilirsiniz. Arama motorlarına sitenizi tanımlayarak arama motorlarının sitenizi indexlemesini sağlayabilirsiniz.

hazır web sitesi hizmeti ile çok uygun fiyata web sitesi sahibi olun
Web sitenizi kendiniz kurmak veya hazır bir web sitesine sahip olmak istiyor iseniz aşağıdaki 2 hizmeti sizlere tanıtmak istiyorum.

Web sitesi kurma rehberi: Bu rehber ile isteğinize ve ihtiyacınaza göre birkaç adımda profesyonel siteler oluşturmanız mümkündür. Kolay bir kullanıma sahip olan bu site kurma klavuzu ile sizde kendi sitenizi kendiniz yapabilirsiniz. BURAYA TIKLAYARAK web sitesi kurma rehberine ulaşabilirsiniz.

Webci hazır web sitesi: Hiçbir teferruatla uğraşmak istemiyorsanız her şeyiyle çok güzel profesyonel bir site sipariş edebileceğiniz bir adres olan webci ile site sahibi olmanız mümkün bu hizmete BURAYA TIKLAYRAK ulaşabilirsiniz.                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder