20 Ekim 2012 Cumartesi

En iyi video oynatıcı programlar

parça kontörkontör satışkontör bayilikparça kontörturkcell bayilikvodafone bayilikavea bayilik turkcell kontörvodafone kontöravea kontörkontür satışparça kontörNerdeyse her gün kullandığımız video oynatıcılarının bir değerlendirmesini sizlerle paylaşmak istedim. Birçok video oynatıcı programını denedim ve bana göre artı ve eksi yönlerini bu yazıda belirtmek istiyorum. Her bilgisayar kullanıcısının ihtiyaç duyacağı bu video oynatıcı programları ses, görüntü kalitesi ve video okuma performanslarını yazıyı yazmadan önce tek, tek inceledim. Bence video oynatıcı programları açısından en önemli olanı videoları sorunsuz bir şekilde okuyabilmeleridir. İzlemek istediğiniz bir filmi, bir videoyu indiriyoruz ve birde bakıyoruz video okunamıyor. Bu çok can sıkıcı bir olay codec eksikliğinden video okunamıyor. Haydi başlıyoruz eksik codec’i web’ten aramaya. Bunlar ışığında ses ve görüntü kalitesi de önemli.



Birçok video oynatıcı program arasından ön plana çıkan 6 program var bunlar: tabiî ki benim ve birçok kişinin kullandığı ve tek geçebileceği VLC Player en başta yer almaktadır. VLC Player video okuma ve sorun çözme performansı çok iyi nerdeyse bütün video seçeneklerini sorunsuz bir şekilde okuyabilmektedir. Basit ve sade kullanımı ses ve görüntü kalitesi açısından diğer video oynatıcıları açısından birinci sırada geliyor. Zarar görmüş videoları da oynatabilmesi en iyi yönü. İkinci sırayı GOM Player almaktadır. En çok kullanılan ve tercih edilen video oynatma programıdır. Ses ve görüntü kalitesi çok iyi bence, sade ve oldukça kullanışlı menülere sahip. Eksik bir codec’le karşılaştığı zaman açılan bir uyarı penceresi ile bu codec’i kolayca bulup yükleyebilmenize olanak sağlıyor. Üçüncü sırada Windows’un klasik video oynatıcısı olan Media Player gelmekte oldukça kullanışlıdır birçok farklı özelliği ile diğer bir çok programa üstünlük sağlamaktadır. Dördüncü olarak KM Player birçok video formatını desteklemesinin yanında alt yazı alabilme özelliği olan ücretsiz bir video oynatıcı programdır. Çok uç noktalardaki video formatlarını dahi okuyabilmesi ve kapsadığı özelliklerin genişliği bakımından her bilgisayarda yer alması gereken bir program. Beşinci olarak BS Player dünyada en çok kullanılan programlardan bir olan BS Player birçok video formatını desteklemektedir. Sağladığı bir medya kütüphanesi ile de film ve müzik arşivi oluşturmanıza ve yönetmenize yardımcı olmaktadır. Son olarak özelliklerini çok beğendiğim bir video oynatıcısı olan Ashampoo Media Player+ kısaca tanıtmak istiyorum tüm popüler video ve ses formatlarını oynatabilmektedir. Ses kalitesi nerdeyse bütün programlardan daha iyi bir seviyede.



Yukarıda saydığım programlardan hariç birçok video oynatıcı programda mevcuttur. Tabiî ki kullanıcıdan, kullanıcıya hangisinin dahi iyi olduğu değişir. Nerdeyse herkes alışık olduğu ve menülerini daha çok tanıdığı programı kullanmayı tercih etmektedir.          
                       

2 yorum: