6 Ekim 2012 Cumartesi

Facebook grup

parça kontörkontör satışkontör bayilikparça kontörturkcell bayilikvodafone bayilikavea bayilik turkcell kontörvodafone kontöravea kontörkontür satışparça kontör
parça kontör
Facebook sayfa ve gurup oluşturma. Birçoğumuz facebook sayfa ve grup kurmayı biliyordur. Bilmeyenler için sayfa ve gurup oluşturmayı videolar eşliğinde anlatacağım. Facebook ta bu işlemleri yapmak gayet kolaydır. Facebook günümüzde en çok kullanılan internet ortamıdır. İnternet kullanıcılarının büyük çoğunluğu facebook’u gün içerisinde kullanmaktadır. Sayfa ve grup kurarak insanlarla iletişimde daha geniş kitlelere ulaşmanız mümkündür. İlgi alanlarınıza göre yazılarınızı, resimlerinizi, videolarınızı paylaşabileceğiniz facebook sayfalarında o konuyla ilgili kişilerle daha fazla iletişime geçmeniz mümkündür. Birçok şirkette bunun farkına varmış ve müşterilerine daha hızlı bir şekilde ulaşabilmek için ürünleri ile ilgili facebook sayfaları oluşturmuşlardır. Sizde hobi olarak veya bizi ilgilendiren tarafıyla ticari bir amaçla facebook sayfası oluşturabilirsiniz. Böylece satış ortağı olduğunuz ürünleri ilgili müşteri kitlesine ulaştırabilirsiniz. Gruplara gelince gruplar birçok kişinin aynı anda bir konu hakkında düşüncelerini, bilgilerini paylaşabildikleri tartışabildikleri bir alandır. Facebook son yıllarda izlediği politikada kullanıcılarını gruplara üye olmaya teşvik etme yönündedir. Şimdi geçelim sayfa ve grup oluşturmaya…


Facebook sayfalarını bir web sayfası olarak düşünebiliriz. Yukarıda da belirttiğim gibi birçok sanatçı, marka ve ürün, şirket facebook sayfaları oluşturarak daha geniş kitlelere ulaşmayı hedeflemektedirler. Öncelikle facebook hesabımıza giriş yapıyoruz. Facebook’ta en altta bulunan sayfa oluştur simgesine tıklıyoruz. Bu sekmeyi bulamadıysanız arama kutusuna facebook sayfa yazarsanız ilk sırada facebook sayfa oluşturma menüsü çıkacaktır. Menüye girdik. Şimdi karşımıza 6 pencereden oluşan bir seçenek sekmesi çıkıyor. Burada oluşturacağımız sayfanın hangi kategoride yer almasını istediğimiz soruluyor. Bu seçenekler yer ve işletme veya yer, şirket kuruluş veya enstitü, marka ve ürün, sanatçı müzik grubu veya tanınmış kişi, eğlence ve topluluk gibi seçeneklerdir. Burada kendimize uygun bir kategoriyi seçerek devam ediyoruz. Daha sonra sayfamızın adını belirliyor ve facebook kurallarını kabul ederek sayfa oluşturmada ilk adımı bitirmiş oluyoruz. Bundan sonra sayfamız karşımıza geliyor. Artık sayfamızı daha güzelleştirmek adına bir kapak fotoğrafı yüklüyoruz, arkadaşlarımızı sayfamıza davet ediyoruz ve paylaşımlara başlıyoruz. Facebook sayfamızı tanıtarak insanların sayfanıza daha çabuk ulaşmasını sağlayabilirsiniz. İnternetten ticari amaçlı yapılan sayfa çalışmalarının çok işe yaradığını geri dönüşleri gayet başarılı olduğunu belirtmek isterim. Aşağıdaki videoda da sayfa oluşturma süreci ve adımları baştan son’a anlatılmaktadır. 



Facebook grup kurmak için yeni grup kur ikonuna tıklıyoruz. Öncelikle grup adı belirliyoruz. Tanım kısmına oluşturulan grup ile alakalı birkaç tanımlama cümlesi yazıyoruz. Grubun kategorisini seçiyoruz ve grubumuz facebook arama sonuçlarında görünmeye başlamış oluyor. Gruba arkadaş listemizden istediğimiz kişileri ekleyebiliyorsunuz. Buradaki ekleme davet şeklinde olmuyor istediğiniz kişileri gruba ekleyebiliyorsunuz. Grubu kuran olarak yönetici oluyorsunuz. Aynı zamanda gruba sizin izin vereceğiniz kişileri de yönetici olarak ekleyebilirsiniz. Gruplar birçok açıdan hızlı bir paylaşımın olduğu çok aktif alanlardır. İnternetten ücretsiz reklam yöntemleri makalesinde de değindiğim gibi binlerce hatta yüzbinlerce üyesi olan gruplarda ürünleri tanıtmak gerçekten çok etkili ve maliyetsiz bir reklam yöntemidir. Aşağıdaki videodan facebook grup kurma aşamalarını izleyebilirsiniz.



Facebook doğru kullanıldığında gerçekten çok etkili bir ücretsiz reklam alanına dönüşebilmektedir. Bu konu ile alakalı hazırlanmış olan facebook para rehberi eğitim seti ile facebook’ta yapabileceğiniz bir çok yöntemi öğrenme ve uygulama imkanına kavuşabileceksiniz. Facebook para rehberi ile çok bilinmeyen birçok püf noktayı ve yolu kullanarak başarılı satışlar ve tanıtımlar yapabilirsiniz. Facebook rehberine ulaşmak için alttaki banner’a tıklayın.        
      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder