26 Ekim 2012 Cuma

Niş Pazarlama Nedir?

parça kontörkontör satışkontör bayilikparça kontörturkcell bayilikvodafone bayilikavea bayilik turkcell kontörvodafone kontöravea kontörkontür satışparça kontör
pazarlamada hedef kitle
Niş pazarlama ( Niche Marketing ) belirli bir ürünün o ürüne ihtiyaç duyan belirli bir hedef kitleye pazarlaması olarak tanımlayabiliriz. İnternetten para kazanma alanında satış ortaklığı sisteminin en iyi yöntem olduğunu daha önceki yazılarımda belirtmiştim. Satış ortaklığı yaparak kendimize ait olmayan, başkalarının ürünlerini satın almadan, pazarlayarak komisyon kazanabilirsiniz. Satış ortaklığında başarılı olabilmede en büyük pay pazarlanacak ürünün doğru tespit edilmesidir. Niş pazarlamayı satış ortaklığı açısından değerlendirdiğimizde, Öyle bir ürün bulunmalıyız ki o ürüne ihtiyacı olan, o ürünü satın alma potansiyeli çok yüksek olan bir müşteri kitlesine hitap etmeli. 


Böyle bir ürüne satış ortağı olarak ve bu ürüne kesinlikle ihtiyacı olan kitleye yönelik tanıtım kampanyaları düzenleyerek para kazanabilirsiniz. Birçok kişi satış ortaklığı sisteminde para kazanmaya çalışmaktadır. İlk başlarda yapılan en büyük hata yanlış ürün seçimidir. Yanlış bir ürünü yine yanlış bir hedef kitleye pazarlamaya çalışmanın size hiçbir getirisi olmayacak ve bu alanda büyük ihtimalle başarısız olacaksınız. Bir çok ürünü deneme yanılma yöntemi ile pazarlamaya çalışmak sizde hem zaman, hem para, hem de motivasyon kaybına neden olacaktır. Bunun için pazarlama yöntemlerinin, doğru ürün analizinin ve doğru ürün seçiminin öğrenilmesi büyük önem taşımaktadır.




niş pazarlama yöntemleri nedir.Peki hangi ürünü hangi kitleye pazarlayacaksınız? Bu sorunun cevabı sizin gözlem yeteneğinize bağlıdır. Çünkü belirli bir ürüne kimlerin ihtiyacı olabileceğini gözlem yeteneğinizi kullanarak tespit edebilirsiniz. İnsan ihtiyaçları o kadar çeşitlidir ki nerdeyse bunun sonu yoktur. Şu an bile hiç tahmin etmediğiniz bir ürünün o kadar çok potansiyel müşterisi olabilir ki, o ürünü bu ihtiyacı olan kitleyle buluşturabilirseniz. Bu işten en çok karlı çıkan satış ortağı olarak siz olacaksınız. Sizin bile başta tahmin edemeyeceğiniz bir hızda ve miktarda kazançlar elde edebilirsiniz. İşte bununda anahtarı pazarlama açısından gözlemlerinize dayanarak yapabileceğiniz doğru tespitlerdir. Yurt içi ve yurt dışı birçok satış ortaklığı havuzunda binlerce ürün bulunmaktadır. Bunları incelediğinizde bazı ürünlerin satışının ve popüleritesinin düşük olduğunu görürsünüz. işte bunun nedeni bu ürünlerin bir çoğunun doğru hedef kitleye ulaştırılamamasıdır. 


Böyle bir ürünü tespit ederek o ürüne ihtiyacı olan potansiyel müşterilerle buluşturabilirseniz, niş pazarlamayı başarmış olacaksınız. Niş pazarlamanın bir diğer üstünlüğü de satış ortağı olduğunuz ürünü çeşitli yollarla tanıtırken, maliyetlerinizin minimumda kalmasıdır. Örneğin daha az para ödeyerek çeşitli reklam ağlarında reklamlarınızı yayınlayacaksınız. Böylece az bir maliyetle çok para kazanabilirsiniz.



Yukarıda insan ihtiyaçlarının çeşitliliğinden bahsetmiştik. Evet kişiden, kişiye değişebilen ihtiyaçları doğru şekilde tespit edebilirseniz internetten rahat bir şekilde para kazanabilirsiniz. İnsanlar giyimden, beslenmeye, teknoloji ürünlerinden, kozmetiğe, sağlık ürünlerinden, hobi ürünlerine kadar aklınıza gelebilecek birçok alanda ürünlere veya hizmetlere ihtiyaç duyar. Bunları çeşitli yollarla örneğin reklam vererek, site veya blog açarak, müşterilere ulaştırabilirsiniz. Bunlar ile ilgili makaleleri bu sitede bulabilirsiniz.


Bu iş sandığınız kadar zor değil. Tabiî ki biraz emek isteyen bir iş. Ancak günümüzde para kazanmanın ne kadar zor bir hale geldiğini düşünürsek bu alandan para kazanmak gerçekten kolaydır. Önemli olan bir adım atarak işe başlamak, zamanla gelirlerinizin nasıl arttığına şahit olacaksınız. Gelişen ve yaygınlaşan internet teknolojisi ile artık neredeyse herkes internet ile buluşmuş durumdadır. Ülkemizde internet üzerinden yapılan ticaret ve alışveriş her yıl katlanarak artmaktadır. Sizde bu büyük ekonomik pazardan payınızı almalısınız. Kısa vade de gelecek yıllarda ülkemiz açısından alışveriş alışkanlıklarında çok büyük değişimlerin olacağını artık herkes bilmektedir. Kişiler ihtiyaç’ı olan bir ürünü önce internetten araştırıp yine internet ortamında satın almaktadır. Bildiğimiz klasik ticaret artık internet ortamına taşınmaktadır.


para kazanma yolları

Niş pazarlamanın avantajlarından biride bir ürünü tanıttığınız hedef kitlenin sadık bir müşteri kitlesine dönüşmesidir. Böylece kazançlarının devamlı bir hal almaktadır. Konumuz olan niş pazarlama başta olmak üzere internetten para kazanma konusunda, en güncel ve en doğru bilgileri bulabileceğiniz bir eğitim seti olan Goomass internetten para kazanma kitini size öneririm. Yukarıda bahsettiğim niş pazarlamayı en ince ayrıntısına kadar bulabileceğiniz goomass’ta ayrıca satış ortaklığı, reklam yöntemleri, web sitesi oluşturmayı, ürün analizi ve doğru ürün seçmeyi adım, adım videolar eşliğinde kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. BURAYA TIKLAYARAK Goomass’a ulaşabilirsiniz.           
             



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder