14 Kasım 2012 Çarşamba

Ücretsiz blog açma

parça kontörkontör satışkontör bayilikparça kontörturkcell bayilikvodafone bayilikavea bayilik turkcell kontörvodafone kontöravea kontörkontür satışparça kontör

internet üzerinde ücretsiz bir bloğa sahib olabilirsiniz parça kontör
İnternet dünyasında blogların önemi çok fazladır. Herhangi bir konuda bir şeyler paylaşmak isteyenlerin hiçbir ücret ödemeden yazılarını, resimlerini ve videolarını paylaşabilecekleri bilgi sahibi oldukları konular üzerinde düşüncelerini aktarabilecekleri bir platform olan bloglar bu açıdan çok önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda internetten para kazanma yollarıarasında da bloglar ile yapılan tanıtım ve pazarlamanın getirileri gayet iyidir. Ücretsiz bir şekilde oluşturabileceğiniz bloglardan birçok yolla para kazanmanız mümkün örneğin satış ortaklığı yapıyorsanız, satış ortağı olduğunuz ürünleri açacağınız bu bloglar vasıtası ile tanıtabilirsiniz. Aynı zamanda bloglarınızın hiti yüksekse reklam ağlarına dahil olarak bloğunuzda reklam yayınlamak suretiyle para kazanabilirsiniz. Yazının devamında bedava blogaçabileceğiniz üç servisi tanıtacağım.


Birçok ücretsiz blog açma servisi vardır. Ancak bunlardan en çok kullanılanları ülkemizde Blogger, Wordpress ve Blogcudur. Sizde bu servisleri kullanarak ücretsiz bir bloğa sahip olabilirsiniz. Bu üç servisinden verdikleri hizmet temel olarak aynıdır. Ancak bir birlerinden birçok farklı yanları ve üstünlükleri de mevcuttur.


en iyi ücretszi blog servisi
Blogger: Blogger, google tarafından kullanıcılarına ücretsiz bir şekilde hizmet veren bir blog servisidir. Blogger’da blog açmak için öncelikle bir Gmail hesabına sahip olmanız gerekmektedir. Blogger ile blog açmak gayet kolay ve bedavadır. Yönetim paneli kullanımı oldukça basit ve kullanışlı olarak hazırlanmıştır. Hiçbir kodlama bilgisine ihtiyaç duymadan bir site sahibi olabilirsiniz. ücretsiz bir blog oluşturacaksanız blogger ilk sırada gelmelidir. Çünkü google verdiği bir hizmet olduğu için oldukça güvenilirdir. Bloğunuzda yazdığınız yazılar başta google olmak üzere birçok arama motorunda oldukça hızlı bir şekilde indexlenir. Arama motoru sıralamalarında da blogger tabanlı bloglar google tarafından torpilli konumdadır. Bloggerın ücretsiz olarak sunduğu onlarca temadan birini seçebilir ve kullanabilirsiniz. Kısa zamanda sıralamalarda iyi yerlere gelebilirsiniz. Aşağıdaki video’da blogger’dan nasıl ücretsiz bir blog sahibi olabileceğiniz baştan sona izleyebilirsiniz.


                         




Wordpress: İkinci sırada wordpress gelmektedir. Oldukça kullanışlı bir blog oluşturma servisidir. Kullanışlılık açısından blogger’dan dahi iyidir ancak ücretsiz site oluşturmalarında birçok ekletiye ve özelliği kısıtlamalıdır. Ücret ödeyerek bir site oluşturmak istiyorsanız wordpress çok iyidir. Ancak konumuz ücretsiz blog oluşturma olduğundan blogger bir numarada yer almaktadır.


Blogcu: Blogcu ülkemize ait olan bir blog açma servisindir. Birçok kullanıcıya sahiptir. Ancak çok güçlü iki rakibi olan blogger ve wordpress’ten oldukça geridedir.


Sizde internet üzerinde ücretsiz bir site sahibi olmak istiyorsanız bu servisleri kullanarak gerçekleştirebilirsiniz. Bloğunuzu kurduktan sonra bence en önemli unsur, sıkılmadan bloğunuza yazı eklemek yani bloğunuzu güncel tutmaktır.      

   
   

1 yorum: