3 Kasım 2012 Cumartesi

En iyi antivirüs programları

parça kontörkontör satışkontör bayilikparça kontörturkcell bayilikvodafone bayilikavea bayilik turkcell kontörvodafone kontöravea kontörkontür satışparça kontör
2012 en iyi antivirüs programlarıEvimizde, iş yerimizde her an kullandığımız bilgisayarlar ne kadar güvende? İnternet kullanımının yaygınlaşması ile birlikte bilgisayarlarımızın güvenliğinin sağlanması önemli bir hal almaya başladı. Özel verilerimizin başkalarının eline geçebilmesi internet kullanıcıları açısından oldukça güçlü bir tehdit olarak karşımıza çıkmaktadır. Nerdeyse her gün bir yenisi yayılan bilgisayar virüsleri, bilgisayarlarımızın işleyişini etkileyebileceği kadar, bilgisayar üzerinden gerçekleştirdiğimiz: özel yazışmalarımızın, banka ve para işlemlerimizin başkaları tarafından görülebilir ve kontrol edilebilir bir konuma getirdi. Bilgisayar virüsleri çeşitli yollarla her gün karşınıza çıkmakta ve sisteminize sızmaya çalışmaktadır. Bu zararlı yazılımlardan korunmak için iyi bir antivirüs programınızın olması şarttır. Bu yazıda virüslerle ilgili genel birkaç bilgiden sonra, en iyi ve en çok kullanılan antivirüs programlarının değerlendirmelerini bulabilirsiniz.


Bilgisayar virüsleri herhangi bir programın içerisine kodunu ekleyen veya o programı tamamen değiştirerek kendi kodunu yerleştiren programlardır. Virüsler kullanıcının hiç dikkatini çekmeden sisteme bulaşabilirler. Bilgisayar kullanıcılarının sistemlerindeki virüslerin yaptığı işlemlerden çoğu zaman haberi olmaz. Virüslerin önemli bir kısmını bir düzeye kadar zararsız olarak nitelendirebiliriz. Uzun yıllar herhangi bir etki yaratmadan bulunduğu konumda barınabilir. Bunların dışında kalanlar ise bilgisayar verilerinizi önemli zararlar vermeye çalışırlar dosyalarınızı, disklerinizi silebilme özelliğine sahiptirler. Bilgisayarımıza sızan, virüs olarak adlandırdığımız bu programlar veya virüs kodları bir şekilde aktif hale geldiklerinde bilgisayarınızı etkilemeye ve zarar vermeye başlarlar. Tıpkı biolojik virüsler gibi bilgisayar virüsleri de aktif hale geldikten sonra çoğalmaya ve bilgisayarınızda yayılmaya başlar. Bilgisayarınızdaki birçok dosyaya ulaşıp zarar verir ve ağ üzerinden diğer bilgisayarlara sirayet edebilirler.


Bilgisayar virüsleri bilgisayarlarınıza birçok yolla bulaşmış olabilir. En yaygın şekilde karşılaşılan virüs bulaşma aracı e-mail’lerdir. Genellikle mail adresinize tanımadığınız bir kişi tarafından ilgi çekici bir başlık ile gönderilen maillerden virüs bulaşabilmektedir. İnternet sayfalarından da bilgisayarınıza virüs bulaşabilmektedir. İndirdiğiniz bir programdan, bir ses dosyasından, bir filmden virüs bulaşabilir. Yaygın olarak bilgisayarlara virüs bulaştıran bir diğer araç usb flash belleklerdir. Birçok bilgisayarda kullanılan bu araçlardan virüsün yayılması hızlanmaktadır. Bu faktörler ışığında herhangi bir program veya bir doya indirdiğimizde önce kullandığımız antivirüs programı tarafından, indirdiğimiz dosyayı virüs taramasından geçirmek kesinlikle yapılması gereken bir işlemdir. 


Dosya ve veri güvenliğinizi sağlamak için bir antivirüs programı kullanmanız kesinlikle gerekmektedir. Şu an piyasada birçok antivirüs programı mevcuttur. Bunlar içerisinden en güncel olanlarını ve en üst düzeyde koruma sağlayan antivirüs programlarını aşağıda bulabilirsiniz. Ücretli ve ücretsiz birçok antivirüs programı değişen düzeylerde bilgisayarınızı koruyabilmektedir.


en çok kullanılan antivürüs programlarıEset Nod32 antivirüs: Kullanımı oldukça yaygın olan.  (Bu birazda ekonomik fiyatından kaynaklanmaktadır.) bir antivirüs programıdır. Sezgisel algılama özelliği ile oldukça başarılıdır. Negatif yönleri ise bilgisayarları hissedilir derecede yavaşlatması ve kullanıcı ara yüzünün karmaşık olması.




Norton Antivirüs: Norton adı en çok bilinen ve en eski programlardan biridir. 2012 yılında da yüksek güvenlik önlemleri, sistemi fazla yormayan yapısı ve hızlı bir teknik destek hizmeti ile kullanıma sunulmuştur.


bilgisayarınızı kaspersky ile koruyunKarpersky Antivirüs: Çok yüksek derecede koruma özelliği ve başarı yüzdesinin yüksek olması karpersky antivirüs programının üstün özelliğidir. Bilgisayarınızın her zaman yüksek bir güvenlikle korunmasını istiyor iseniz karpersky bir numaradır. Negatif özelliği ise fiyatının biraz yüksek olması.


McAffee Antivirüs: Ünlü antivirüs programlarından biridir. Truva atları, casus yazılımlara karşı sağladığı iyi koruma en üstün özelliğidir. Zayıf yanı ise şifre koruma da yetersiz kalmasıdır.


Trend Micro Tinanium Antivirüs: Zararlı yazılımlara karşı hızlı ve etkili bir şekilde koruma sağlar. Gerçek zamanlı güncellemeleri ile etkilidir. Phishing ve spam’a karşı zayıftır. 

bitdefender ile bilgisayarınız her zaman koruma altında. 

BitDefender antivirüs: Bence en iyi antivirüs programıdır. Çok yüksek düzeyde virüs ve malware koruması sağlamaktadır. Bu program ile bilgisayarınız devamlı bir şekilde en üst düzeyde korunmaktadır. BitDefender programını diğerlerinden ayıran bir diğer üstün yanı ise sosyal medya savunması ve geniş kapsamlı güncelleştirmeleridir. 




Yukarıda yazdığım antivirüs programlarının haricinde daha birçok program mevcuttur. Hangisini kullanacağınız sizin seçiminize kalmıştır. Bilgisayarınızdaki dosyalarınızın ve verilerinizin korumasını sağlayan bu programlar ile daha güvenli bir şekilde interneti ve bilgisayarınızı kullanabilirsiniz.  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder