6 Haziran 2012 Çarşamba

Clickbank üye olma ve Clickbank ürün seçimi

parça kontörkontör satışkontör bayilikparça kontörturkcell bayilikvodafone bayilikavea bayilik turkcell kontörvodafone kontöravea kontörkontür satışparça kontör
cilicbanka ücretsiz bir şekilde üye olarak kazanç sağlamay başlayabilirsiniz.
Clikcbank sisteminin ne olduğunu geçmiş yazılarda açıklamıştım. Bu yazıda da clicbank’a üye olmayı ve ürün seçiminde dikkat edilecek noktaları açıklamaya çalışacağım. Clickbankın ne olduğuna kısaca açıklayacak olursak bu sistem dünyanın beklide en çok kullanılan ve bilinen satış ortaklığı havuzudur. Onbinlerce satış ortağı olunabilecek ürünü sisteminde barındıran clikbank ayrıca yüzbinlerce satış ortağını sisteminde barındırmaktadır. Özellikle dijital ürünlerdeki yüksek komisyonlar ile çok iyi miktarlarda paralar kazanmak mümkündür. Clicbank’a satış ortağı olarak üye olmak tamamen ücretsizdir. Hiçbir ücret ödemeden istediğiniz kategorideki binlerce ürünü internet üzerinden pazarlayabilirsiniz. Bütün dünyaya hitap etmesi açısından oldukça büyük bir pazara, ürün tanıtımı yapabilir ve kısa sürelerde çok iyi kazançlar sağlayabilirsiniz. Şimdi clikbank’a nasıl üye olunur resimlerle anlatmaya çalışacağım.

bu sisteme üye olarak çok iyi bir gelire kavuşursunuz.Öncelikle buraya tıklayarak clikbank ana sayfasına gidiyoruz. Ve resimde gördüğümüz üzere sing up sekmesine tıklayarak üyelik işlemine başlıyoruz. Resimlerde görüldüğü üzere adım, adım üyelik için gerekli olan sekmelere tıklayarak bizden istediği bilgileri dolduruyoruz.    









bu formu doldurarak internetin nimetlerinden sizde yaralanın.
 
Daha sonra karşımıza gerekli bilgileri girebileceğimiz bir form gelecektir.
Buraya gerekli bilgileri giriyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken noktalar. Bilgilerin kesinlikle doğru olması gerekiyor. Örneğin adresiniz doğru bir şekilde yazılmalıdır. Çünkü clickbank ödemelerini Türkiye ye çek yolu ile yapmaktadır bu çek’te buraya girdiğiniz adrese gelmektedir.


 

 
Bu formu doldurup sözleşmeyi onayladıktan sonra  “Singup not yet complete” yazısı ile üyelik işlemimiz tamamlanmış oluyor. Bu yazı gördükten sonra formda yazdığınız mail adresinize clickbank tarafından üyeliğinizi onaylamanız için bir link gönderilmektedir. Bu link’e tıkladığınız an üyeliğiniz aktif hale gelmektedir. Hemen ardından sisteme giriş yaparken kullanıcağınız şifrede mail adresinize gönderilmektedir. Şifrenizide öğrendikten sonra artık sisteme giriş yapabilirsiniz. Clicbank üyelik böylece tamamlanmış oldu. 

 
Şimdi sıra geldi ürün seçimine ve menüyü tanımaya hiç İngilizce bilgisine sahip olmasanız dahi menüyü çok kısa zamanda çözebilirsiniz. Account setting bölümünden üyelik bilgilerinizi, ödeme alma yönteminizi ve ödeme alt limitinizi kendinize göre belirleyebilirsiniz. Dediğim gibi şu an için Türkiye ye çek ile ödeme yapılmaktadır. İlk iki ödemenizi çek ile aldıktan sonra banka havalesi veya paypal ile ödemede isteyebilirsiniz. Bu bölümde dikkat edilmesi gereken bir noktada ödeme alt limitini $500 aşağı seçmemenizdir. Çünkü Türkiye’deki bankalar en az $500 çeklere işlem yapmaktadırlar. Kazancınız her $500 bulduğunda paranız otomatik olarak adresineze çek ile gönderilmektedir. Sizde bu çeki bankaya götürerek tahsil edebilirsiniz. Clickbank ödemelerini 15 günlük periyotlar da yapmaktadır.



 Ürün seçimine gelecek olursak aşağıdaki resimde görüldüğü üzere market place sekmesine tıklayarak kategorilere ayrılmış bir şekilde ürün havuzunu görebilirsiniz. 
aradığınız bütün bilgiler en sade şekilde burada bulabilirsiniz.

 
Sağ tarafta gördüğünüz ok ile işaret edilmiş alanda alt alta kategorileri görüyorsunuz. İstediğimiz bir kategoriyi seçerek buradaki binlerce ürüne ulaşabilirsiniz. 




ürün seçerken dikkakat etmeniz gereken noktalar nelerdir.
Yan tarafta gördüğünüz resimde ürünler sıralanmış bulunmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ürünün gravitisi ve komisyon oranıdır. Resimde inceline ürüne baktığımız zaman gravitisi 470 tir. Komisyon oranıda %75’tir. Grav değeri o ürüne satış ortakları tarafından gösterilen ilgiyle alakalı bir değerdir. Grav değeri ne kadar yüksek ise o ürünü pazarlayan satış ortağı da o kadar çoktur. Eğer seçtiğiniz ürünü paralı reklamcılık yöntemleri ile yani adwords tarzı reklam sistemlerini kullanarak pazarlayacak iseniz. Grav değerinin çok yüksek olmamasına dikkat etmelisiniz. Bunun nedeni de birçok kişinin o ürünle ilgili aynı sizin gibi reklam vermesidir. Buda maliyeti artırır. Ok ile işaret edilen promote butonuna tıkladığınız zaman ürüne satış ortağı olmuş oluyorsunuz. Butona tıkladığınız zaman size özel bir link ekranınızda gözükmektedir. Bu link satış ortaklığı linkinizdir. Bu linki kullanarak tanıtımlarınıza başlayabilirsiniz. 


 
Clicbank ürün seçiminde size faydası olabilecek birkaç site mevcuttur. Bunlar benim ürün analizi yapmada kullandığı sitelerdir. Bunların başında alexa gelmektedir. Alexa sitesine gidip ürün adresini arama sekmesine yapıştırdığımızda ürün ana sayfasının trafiğini, bu trafiği en çok hangi kelimelerde aldığını ve bence en belirleyici olan hangi ülkeden en fazla trafik aldığı gibi birçok bilgi buradan öğrenebilirsiniz. Buna göre tanıtımlarınıza yön verebilirsiniz. Bir diğer sitede cbgraph sitesidir. Burada da ürünle ilgili performans grafiklerine ulaşabilirsiniz. Clikcbank ürünlerinin nerdeyse tamamının ayrıca affilite yani satış ortaklarına özel sayfaları vardır. Bu sayfalarda ürünle ilgili örnek makalelere, resimlere, reklam metinlerine, tanıtım yazılarına ve anahtar kelimelere ulaşabilirsiniz. Bu materyallerle kampanyalarınızı hazırlayarak tanıtıma ve pazarlamaya başlarsınız. Benim kendi tecrübelerime göre kategoriler içinde en çok satışı yapılan ve performansı yüksek olan ürünler internetten para kazanma ve kariyer ile ilgili olan ürünlerdir. Bunu dışında birçok kategoride de çok iyi satış yapan ürünler mevcuttur. Clickbank bu güne kadar yaklaşık satış ortaklarına iki milyar dolar ödeme yapmıştır. En güvenilir satış ortaklığı havuzudur. Kazandığınız paralar mutlaka gününde ödenmektedir. 


Satış ortaklığı konusunda birçok makalede bahsettiğim gibi. Önce yurt içindeki satış ortaklığı sistemlerine üye olarak işe başlamak her zaman daha iyi olur. Kısa zamanda  affilite marketing nedir, ne değildir çözebilirsiniz. Daha sonra ülkemizdeki pazardan çok daha büyük olan uluslararası pazara hitap eden clickbank sistemine üye olarak para kazanmayı hem hızlandırır hem de artırırsınız. Bu konuda Türkçe olarak hazırlanmış olan goomass eğitim kiti ile bu işi kısa zamanda en güncel halde öğrenebilirsiniz. Goomass eğitim kiti ile yabancı dil bilgisine sahip olmasanız dahi her şeyi adım, adım videolar yardımıyla öğrenebileceksiniz. Tek yapmanız gereken bir adım atıp online ticaretin nimetlerinden yaralanmaya başlamaktır. Artık bu çalışma ve ticaret şekli bütün dünyada bir meslek olarak kabul görmektedir. Buraya tıklayarakgoomass ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Clickbank’ın ülkemizdeki mübadili x ticaret sistemidir. X ticarete üye olarak sistemin içerisinde bulunan Türkçe ürünleri pazarlayarak para kazanmaya başlayabilirsiniz. X ticaret ile ilgili detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.     








parça kontörkontör satışkontör bayilikparça kontörturkcell bayilikvodafone bayilikavea bayilik turkcell kontörvodafone kontöravea kontörkontür satışparça kontör

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder