27 Nisan 2012 Cuma

Paypal Nedir

parça kontörkontör satışkontör bayilikparça kontörturkcell bayilikvodafone bayilikavea bayilik turkcell kontörvodafone kontöravea kontörkontür satışparça kontör
Paypal Türkiye



Paypal internet alışverişlerimizde internetten para gönderip, alırken kullanabileceğimiz alternatif bir ödeme kanalıdır. Çoğu kimse internet üzerinden yaptığı işlemlerde kredi kartını kullanmaktan çekinir. İşte artık bunun bir çözümü var. Paypal ile kredi kartınızı kullanmadan internet üzerindeki bütün işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz sadece bir mail adresinizin olması yeterlidir. Dünyanın en kapsamlı internet bankacılığı şirketi olan paypal’da güven içinde işlemleriniz gerçekleştirebilirsiniz. Türkiye’de de birçok alışveriş sitesi artık paypal ödeme kanallarını açmış durumdalar. Aynı zamanda internetten para kazananların bütün ödemelerini yapabilecekleri ödeme alabilecekleri bir sistem olan paypalı güvenle kullanabilirsiniz. Öncelikle paypala nasıl üye olunur onu bakalım. 




Buraya tıklayarak paypal ana sayfasına gidiyoruz. Ana sayfada sol tarafta bulunan hesap aç butonuna tıklıyoruz. Ve karşımıza ülke seç sekmesi geliyor. Burada Türkiye’yi seçiyoruz altında paypal hesabını bireysel’mi, ticari’mi olduğunu soruyor bireyseli seçiyoruz. Daha sonra karşımıza bir form çıkıyor. Bu formu dolduruyoruz e-mail adresinizi doğru girmelisiniz hem doğrulamak amaçlı link gönderiyor, hem de bundan sonra bütün işlemlerinizi bu mail adresi ile yapabileceksiniz. Bu formu doldurduktan sonra mail adresimize gönderilen doğrulama mesajını da tıklayarak paypal hesabımızı açmış oluyoruz. Bundan sonra hesabımıza kredi kartını veya banka hesap numaramızı tanımlıyoruz. Ve paypal hesabımız artık onaylı bir hesap oluyor. Mail adresimizle para gönderip alabiliriz ve birçok alışveriş sitesinden kredi kartımızı kullanmadan ürün alıp bunun ücretini ödeyebiliriz. Paypal öncelikli ödemeyi paypaldaki ana bakiyeden karşılar eğer buradaki tutar yeterli değil ise kredi kartınızdan öder. Türkiye’de paypalınızı kullanarak alışveriş yapabileceğimiz birçok site mevcut. Bunlardan birkaçı gittigidiyor, şehir fırsatı, çiçek sepeti, Malatya pazarı, idefix benim aklıma gelen siteler google da arama yaptığınızda bu siteleri öğrenebilirsiniz. Yurt dışından da ebay, amazon gibi birçok bilinen siteden alışveriş yapabilirsiniz. Kredi kartınızı kullanmadan güvenli bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz. Alışveriş olanağının yanında istediğiniz kişiye para gönderebilirsiniz veya para alabilirsiniz. Birçok webmaster paypalı kullanmaktadır. Reklam vermek istediğinizde reklam şirketlerinin büyük çoğunluğunda paypal ödeme yöntemi vardır. Facebook’a kredi kartınızı tanımlamadan paypal ile ödeme yaparak rahatça reklam verebilirsiniz. Paypal menüsünde bulunan hesap yönetimi sekmesini kullanarak paypal hesabınızda bulunan parayı rahat ve güvenli bir şekilde Türkiye’deki herhangi bir bankada bulunan hesabınıza aktarabilirsiniz. Yabancı affilite havuzlarından ödemenizi paypal adresinizi tanımlayarak, alabilirsiniz buradan da hesabınıza. Paypal’dan hesabınıza paranın geçmesinin maksimum süresi 1 haftadır. Ancak 3-4 iş gününde geçiyor normalde. Böylece kredi kartımızı ve şifremizi hiç kullanmadan internet üzerinden bütün yaptığınız parasal işlemleri mail adresimizle ve paypal şifremizle gerçekleştirebiliyoruz. Paypal ara yüzü oldukça kullanışlıdır. Menüleri herkesin anlayabileceği ölçüde karmaşıklıktan uzak sade bir şekilde hazırlanmıştır. 


Paypal onlarca ülke para birimi ile işlem yapabilirsiniz. Para birimlerinin çevrilmesi paypal’daki kur oranlarına göre belirlenir. Bireysel olarak yapabileceğiniz ödemelerde paypal çok cüzi komisyonlar alır. Alışveriş yaparken bu komisyonları ödemesiniz. Paypal sahtekarlığa karşıda oldukça hassas bir sistemdir. Paypal da herhangi bir kişiye para gönderdiğinizde veya herhangi bir alışveriş sitesinden paypal kullanarak alışveriş yaptığınızda. Eğer bedelini ödediğiniz. Ürünü ve hizmeti alamadıysanız o kişiyi veya şirketi paypal’a şikayet etme olanağını var. Paypal o kişiden konuyla ilgili bilgi ister ve geri ödeme yapması için belirli bir süre tanır. Eğer geri ödemeyi size yapmadıysa hesabında para varsa kendi işlemi gerçekleştirir. O kişinin veya sitenin paypal hesabını kapatır ve yasaklar. Bütün işlemlerinizi kişisel finansal bilgilerinizi girmeden, paypal ile güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle internetten para kazanma alanında çalışan arkadaşlar açısından paypal olmazsa olmaz bir sistemdir.          

                    

         
parça kontörkontör satışkontör bayilikparça kontörturkcell bayilikvodafone bayilikavea bayilik turkcell kontörvodafone kontöravea kontörkontür satışparça kontör

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder