16 Mayıs 2012 Çarşamba

Google Analytics

parça kontörkontör satışkontör bayilikparça kontörturkcell bayilikvodafone bayilikavea bayilik turkcell kontörvodafone kontöravea kontörkontür satışparça kontör
analytics ile web sitelerinizin durumunu ayrıntılı bir şekilde analiz edebilirsiniz.Google analytics google’un site sahiplerine sitelerindeki trafiği ayrıntılı bir şekilde analiz edebilmesi için ücretsiz bir şekilde sunduğu hizmettir. Google’un sunduğu bu ücretsiz hizmetle, web sitenizin ziyaretçilerinin hangi kelimeleri kullanarak sitenize ulaşabildiğini. Hangi sayfalarınızı incelediklerini, sitenizde ne kadar süre kaldıkları ve bunun gibi birçok bilgiye ayrıntılı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Analytics’e üye olarak verdiği kodu sitenize yerleştirmeniz istatistiklere ulaşabilmeniz için yeterlidir. 80’den fazla analiz raporunu inceleyerek web siteniz için yaptığınız çalışmaların sonuçlarını gerçek anlamda öğrenebilirsiniz.






Peki google analytics’e nasıl üye olunuyor http://www.google.com/intl/tr_ALL/analytics/bu adrese tıklayarak analytics ana sayfasına ulaşıp bir gmail adresiyle kayıt oluyoruz. Siteye girdikten sonra kaydol butonuna tıklayarak sonraki aşamaya geçiyoruz burada sizden web sitenizin adresini, hesap adınızı ve saat dilimi için ülke veya bölge adını girmenizi ister. Bunları girdikten sonra iletişim adresinizi girmenizi ister ve google kullanıcı sözleşmesini onaylayarak devam edilir. Sonra karşımıza bir kod çıkar bu kodu kopyalayıp sitemizin kod kısmına yapıştırıyoruz. Google analytics’e giriyoruz. 24 saat geçmeden hiçbir veriye ulaşılmıyor 24 saatin sonunda verilere ve analizlere ulaşarak sitenizin trafiğini ve ziyaretçilerinizin hareket tarzını en ince ayrıntısına kadar öğrenebiliyorsunuz. Web sitelerinin trafiğini ve ziyaretçilerin sitenizdeki hareketlerini analiz etmek oldukça önemlidir. Örnek vermek gerekirse ziyaretçilerinizin sitenizde kalma süresi kısa ise bu süreyi uzatmak için çeşitli düzenlemeleri sitenizde yapabilirsiniz örneğin; o konuyla ilgili çekici bir video’yu makalenize ekleyerek ziyaretçilerinizi daha fazla süre sitenizde tutabilirsiniz. Hangi anahtar kelimeler kullanılarak sitenize ulaşıldığını görüp ona yönelik çeşitli seo çalışmaları yapma imkanı bulabilirsiniz. Trafiğinizin google arama sonuçlarından mı, sosyal medya araçlarından mı veya her hangi bir site üzerinden mi? Sitenize ulaştıklarını görüp, analiz edebilirsiniz. Bunlar sadece en çok kullanılan analizlerdir. Bunların yanında birçok veri ile analiz imkanına da kavuşmuş oluyorsunuz. Benim en çok işime yarayan özelliği oluşturduğu verilerle ve analizlerle. Gelen ziyaretçinin ne aradığını ve sizin sitenizde neyi bulmaya çalıştığını anlamanıza yardımcı olmasıdır.

Kullanımı oldukça basit olan analytics’te sitenizin daha iyi yerlere gelmesi ve web sitenizin amacına ulaşabilmesi için her türlü bilgiyi bulacaksınız. Google analyticsin verdiği kodu sitemize yerleştirdikten sonra şöyle simgeler ve açıklamalar göreceksiniz.

izleme kodu sitede tespit edildi analytics veri topluyor.
  
izleme kodu sorunsuz bir şekilde çalışıyor ve veriler raporlara işleniyor.

Bu simgeleri gördüğünüz zaman siteniz ile ilgili google analytics çalışması sorunsuz bir şekilde işliyor demektir.

 google analytics kodu site ana sayfasında tespit edilemedi.

Eğer böyle bir simge görüyorsanız. Analytics izleme kodunu sitenizde bulamıyor demektir. Yapmanız gereken kodu doğru bir şekilde yükleyip, yükleyemediğinizi kontrol etmektir.

Analytics ile yapılan analizleri grafikler ve tablolarda inceleme imkanınızda bulunmaktadır. Toplanan veriler sonucu oluşan analizleri çok kısa sürede grafiklerle ve tablolarla inceleyebilirsiniz. Web siteniz hangi amaca yönelik olursa olsun sitenizin arama sonuçlarında iyi bir yere gelebilmesi için trafiğinizi ve ziyaretçilerinizi iyi analiz etmek durumundasınız. Bunu da en iyi ve en doğru şekilde google analytics ile yapabilirsiniz.      
                
parça kontörkontör satışkontör bayilikparça kontörturkcell bayilikvodafone bayilikavea bayilik turkcell kontörvodafone kontöravea kontörkontür satışparça kontör

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder