2 Mayıs 2012 Çarşamba

internet reklamları

parça kontörkontör satışkontör bayilikparça kontörturkcell bayilikvodafone bayilikavea bayilik turkcell kontörvodafone kontöravea kontörkontür satışparça kontör
internette reklam vermek istiyor iseniz reklam uzmanı tam size göre bir üründür.İnternet üzerinden satış ortaklığının nasıl işlediğini açıklamıştık. Peki satış ortaklığı yaparken seçtiğimiz ürünlerin tanıtımını nasıl yapacağız. Bunun birçok yolu bulunmaktadır. Bu yolları tek tek bu blog’ta ele almaya ve açıklamaya çalışacağım. Satış ortağı olunan ürünün kategorisine göre çok değişik alanlarda tanıtımını yapabilirsiniz. Bu tanıtımları ücretli veya ücretsiz yöntemlerle gerçekleştirebilirsiniz. Satış ortaklığında başarı sağlamak için öncelikle ürün seçimi yapılırken, seçilecek ürünün analizinin iyi yapılması gerekir. Ürünün geçmiş satış performansı, kalitesi, iade garantisi olup olmadığı, satış sitesinin kalitesi daha birçok faktör değerlendirilmelidir. Ve seçtiğimiz ürün kime hitap ediyor, bu ürünün hitap ettiği kitle internette hangi alanlarda vakit geçiriyor. Bunlar iyice değerlendirildikten sonra reklam ve tanıtım kampanyamızı oluşturabiliriz. Peki ücretsiz ve ücretli reklam yapabileceğimiz yöntemler nelerdir?





İnternet üzerinde ücretsiz ve ücretli birçok reklam olanağı bulunmaktadır. Ücretsiz reklam yapmak için soysal medya araçları oldukça uygun olan platformlardır. Facebook, twitter, msn ve bunun gibi sitelerde ürününüzün tanıtımını ücretsiz bir şekilde yapabilirsiniz. Özellikle facebook’ta satış ortağı olduğunuz ürünle alakalı olduğunu gördüğünüz sayfalarda ve gruplarda kısa bir tanıtım yazısı ve affilite linkinizi paylaşarak oldukça verimli bir tanıtım yapabilirsiniz. Twitter’da, facebook gibi ürünlerinizin tanıtımını ücretsiz şekilde yapabileceğiniz bir sosyal medya aracıdır. Bu alanlarda yapabileceğiniz tanıtımlar size hızlı ve kolay bir şekilde para kazandırır. Facebook’ta o ürünle alakalı bir sayfa oluşturup facebook kullanıcılarının ilgisini sayfanıza yöneltebilirsiniz. Facebook’tan para kazanma ile ilgili bu blogta bulunan makaleyi buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz. Bir diğer ücretsiz tanıtım yöntemi de forumlardır o ürünle ilgili forumlarda tanıtım yazısı yazarak ve bu tanıtım yazınızın altına affilite linkinizi ekleyerek müşteri kazanabilirsiniz. Tabiî ki bu gibi alanlarda yapacağınız tanıtımlarda aşırıya kaçmamaya özen göstermelisiniz. Ücretsiz tanıtım yapabileceğiniz diğer bir yöntem ise o ürünle ilgili bir blog oluşturmak. En iyi ve en sağlam ücretsiz yöntem budur. Bloğunuza o ürünle ve o kategorideki ürünlerle ilgili özgün makaleler yazıp linklerinizi ve reklam bannerlarınızı burada paylaşabilirsiniz. Bu yol biraz zaman ve emek isteyen bir yoldur. Ziyaretçi çekmeye başlamak en az 2 ayınızı alabilir ama daha sonrasında kazancınızı otomatiğe bağlarsınız. İlan siteleri de tanıtımınızı ücretsiz bir şekilde yapabileceğiniz sitelerdir. Tanıtımınızı ücretsiz bir şekilde yapabileceğiniz onlarca iyi ilan sitesi mevcuttur. Bunların en iyisi intiko kiji’dir. Buraya yazacağınız bir tanıtım yazısı ile onlarca kişiyi linkinizle ürün sayfasına yönlendirebilirsiniz. 


goomass ile internetten ürünlerinizi tanıtımını nasıl yapabileceğinizi öğreneceksiniz. 
Ücretli yöntemlere gelecek olursak çeşitli reklam sistemlerine paralı reklam vererek satış ortağı olduğunuz ürünün tanıtımını yapabilirsiniz. Şu an için google adwords reklam sistemi bir numaradadır. Ancak google ülkemizde satış ortaklığı reklamlarını yayınlamaktadır. Bazı püf noktaları bilerek adwords’te reklam kampanyaları oluşturabilirsiniz. Bununla ilgili makaleye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Google’den başka içerik ağı sistemlerine reklam verebilirsiniz. İçerik ağı sistemleri içinden yüzlerce site bulunan reklam şirketleridir verdiğiniz reklamlar bu sitelerde yayınlanır. Mynet’in adklik reklam sistemi, adhood reklam sistemi bunlara örnektir. Tabiî ki bu reklam şirketlerinde reklam kampanyası oluşturarak reklam vermek oldukça maliyetli ve risklidir. Benim size önerim çeşitli webmaster forumlarına üye olarak site hiti iyi olan site sahipleri ile reklam anlaşması yapmanızdır. Bu yöntemle daha az bir bütçe ile daha fazla reklam verme olanağı bulursunuz. Bu gibi alanlarda site sahipleri ile 1 ay, 2 ay gibi sürelerde anlaşma yapabilirsiniz. Diğer reklam şirketleri tıklama başı ücret alır. Eğer reklam anlaşmanızı site sahibi ile kendiniz yaparsanız daha az maliyetle daha çok para kazanabilirsiniz. Ücretli reklamcılıkta son olarak facebook ücretli reklamcılığa değinmek istiyorum bazı ürünlerden google adwords’te alabileceğiniz geri dönüşlerden daha fazlısını facebook’ta sağlayabilirsiniz. Facebook’ birçok faydalı filtreleme özelliği bulunmaktadır. Böylece hedef kitlenizi en iyi şekilde belirleme imkanınız vardır.   


Özellikle reklam kampanyalarınızı oluştururken belirli kriterleri göz önünde bulundurmalısınız. Anahtar kelime seçiminde dikkatli olmalısınız yoksa reklamınız o ürünle alakası olamayan kişilere gösterilir ve sizde boşu boşuna para ödemiş olursunuz. Tanıtımını yaptığınız ürün ana sayfasını alexa ve buna benzer sitelerden değerlendirmesini yapmalısınız. İnsanlar hangi kelimeleri kullanarak o siteye ulaşıyor. Siteye girenlerin cinsiyeti, yaşı ve siteyi ziyaret saatleri sizlere belirli ipuçları verir sizde reklam kampanyalarınızı buna göre belirleyebilirsiniz. Türkiye’de ücretli reklam verme konusunda çok az sayıda eğitim seti vardır bunlardan en başarılısı reklam uzmanıdır ( hemen incele ) . Reklam uzmanı hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki reklam sistemlerini inceleyerek, hangi arama motorundan veya hangi içerik ağı reklam sitemlerine reklam vermeniz gerektiği konularında oldukça faydalı bilgiler vermektedir. Bir reklam kampanyası oluştururken nelere dikkat edilmelidir gibi birçok püf noktayı videolar ile uygulamalı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Reklam uzmanına sahip olduğunuz anda yaklaşık 1000 tl’lik bedava reklam yapabilmeniz için reklam kuponlarına da ücretsiz bir şekilde kavuşuyorsunuz.          

         

parça kontörkontör satışkontör bayilikparça kontörturkcell bayilikvodafone bayilikavea bayilik turkcell kontörvodafone kontöravea kontörkontür satışparça kontör

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder