25 Mayıs 2012 Cuma

Network Marketing Nedir

parça kontörkontör satışkontör bayilikparça kontörturkcell bayilikvodafone bayilikavea bayilik turkcell kontörvodafone kontöravea kontörkontür satışparça kontör
network marketing hakında aradığınız herşey. nasıl para kazanılır.
Network marketing şirketlerin ürünlerini müşterilerine ulaştırabilmek için yüz, yüze satış olarak tanımlanabilecek bir pazarlama yöntemidir. Bu pazarlama yöntemi perakende satış noktalarının haricide hey yerde yapılan bir satış yöntemidir. Özellikle yurt dışında uzun bir geçmişe sahip olan bu sistem ülkemizde de oldukça yaygındır. Ürünlerini müşterilere ulaştırmak isteyen firmalar için bu yöntem oldukça karlı bir yöntemdir. Çünkü özellikle ürünün pazarlaması için gereken reklam ve tanıtım masraflarından firmalar kurtulmuş oluyorlar, ürünlerin dağıtımı ve müşteriye ulaştırılması açısından oldukça kolaylıklar sağlamaktadır. Network marketing dilimize çok katlı pazarlama olarak çevrilebilir. 
                      


Bu sistemde satıcılar iki dalda kazanç sağlamaktadır. Bunlardan birincisi direk ürün satışı ile kazandıkları kazançlar, ikincisi ise ekiplerine alt üye kayıt ederek onların yaptıkları satışlardan kazandıkları komisyonlar. Ülkemizde de onlarca firma bu network marketing sistemini uygulamaktadır. Bazı firmalar doğrudan ürün satışına önem verirken, bazı firmalar tamamen organizasyon oluşturmaya önem vermektedir. Bu pazarlama sisteminde temel mantık tavsiye etme mantığıdır. Bir ürünü alıp kullanıp memnun kaldığınız zaman çevrenize de bu ürünü tavsiye edersiniz. Ve böylece pazarlama başlamış olmaktadır. Bu tür satış işlemleri daha çok evlerde, ev toplantılarda yapılmaktadır. Kozmetikten, elektronik ürünlerine, sağlık ürünlerine ve daha birçok ürün kategorisine yönelik pazarlama faliyeti yürütülmektedir. Şirketler tavsiye ile pazarlamanın öneminin farkındadır ve bu pazarlama yöntemini kullanarak ürünlerini doğruda müşterilerine ulaştırmak isterler. Bunun için sisteme dahil olan her satıcıya ürün başına ve ekibine eklediği her alt üyenin yaptığı satışlardan belirli primler ödeyerek sistemi döndürmektedirler. Bir sisteme dahil olan kişi hem ihtiyaç duyabileceği devamlı tükettiği ürünleri çok avantajlı fiyatlara sahip olurken aynı zamanda bu ürünleri pazarlayarak para kazanabilmektedir. Network marketing uygulayan bir çok firma sistemlerini değişik özellikler ekleyerek birbirinden farklılaştırmaktadır. Böylece kişinin bir sisteme girerken alternatifleri değerlendirerek yapmak istediği ve yapabileceğine inandığı network marketing sistemini seçebilmesi sağlanmaktadır.



network marketin günümüzde en popüler olan ve en çok uygulanan para kazanma yöntemlerinden biridir.Benim kendi araştırmam ve kısa bir denemem oldu bu sistemde. Bence network marketing sistemi herkese göre olmayan bir para kazanma yoludur. Çünkü bu yöntemi uygulayarak para kazanmak isteyenlerin pazarlama yeteneğinin olması ve insanları ikna edebilme yönünden güçlü olması gerekir. Ülkemizdeki marketing sistemlerini incelediğimiz zaman kaliteli marketing sistemi oldukça az sayıdadır. Bu şirketler öncelikle sizden üye olurken yüksek miktarlarda para ödemenizi veya ürün satın almanızı şart koyarlar. Böylece bu sisteme girerken bir sermayeye ihtiyaç duyulur. Bu ödediğiniz para bir risktir. Çünkü hiçbir network marketing sistemi aldığı parayı geri vermez. Çok inceledim kimisi yatırdığınız üyelik aidatını geri ödediklerini iddaa etmektedir. Ancak sözleşmeyi incelediğimiz zaman işin görünen yüzü böyle değildir. Ya yatırdığınız parayı hiç alamazsınız ya da kuşa çevirerek paranızı geri öderler. Eğer bu yöntemle para kazanmak istiyorsanız ürün havuzu kaliteli olan ve ürün pazarlamaya önem veren firmalarınızı tercih etmenizi öneririm. Çünkü bazı firmaların uyguladıkları marketing sistemlerinde ürünün hiçbir önemi yoktur. Ürün sadece sembolik vardır. Bu şirketlerde önemli olan alt üye bulmanız ve ekibinizi genişletmenizdir. Bu sistemeler’den ve firmalardan kesinlikle uzak durmalısınız. Çünkü bu marketing sistemlerinin saadet zincirinden hiçbir farkı yoktur. Pramidin yukarısındaki sistemi kuran kişiler devamlı çok yüksek kazançlar sağlarlar ve altta indikçe bu kazançlar azalmaktadır. Bu sistemlerin aslında en büyük sorunu bir yerde tıkanacak olmasıdır. Alt üye girişi zamanla azalır ve sonunda durur. Ve sistem çöker masayı kuranlar parsayı toplar ve çekip giderler. Bu sisteme girenlerde hem çevrelerinden alt üye yaptıkları eşine dostuna mahçup olur. Hem de para ve zaman kaybına uğramış olur. Eğer bu sistemden para kazanmak istiyorsanız ürüne önem veren firmaları ve sistemleri tercih etmenizi öneririm. Çünkü ticaret yapabilmenin birinci şartı üründür ve ürünün satılmasıdır. 


Network marketing sisteminden para kazanabilen oldukça fazla sayıda kişi vardır. Ancak bu sistemler her zaman bana zor gelmiştir. Çünkü bu sistemlerde para kazanabilmek için ekip kurmanız ve alt üyelerinizle devamlı bir şekilde ilgilenmeniz gerekmektedir bu da oldukça zaman alıcı ve zor bir iştir. Affilite marketin sisteminde ise kişisel performansınıza bağlı olarak para kazanırsınız ve her şeyi sizin belirlediğiniz doğrultuda yürütebilirsiniz. Bu sistemlere girerken oldukça dikkatli olmakta fayda var. Bu sistemler ülkemizde doğru bir yapılanma içinde değiller. Neredeyse hepsi sisteme üye kaydetme ve üyelik aidatı adı altında para alma derdindeler. Ürün ve ürünün pazarlanmasını ikinci plana itmektedirler.                 


parça kontörkontör satışkontör bayilikparça kontörturkcell bayilikvodafone bayilikavea bayilik turkcell kontörvodafone kontöravea kontörkontür satışparça kontör

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder